Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Okuláré Projekt – KELET – kortárs drámák felolvasó estje – 2023.10.27-én 19.00 órakor

2023.10.27.,19:00

Okuláré Projekt – KELET – kortárs drámák felolvasó estje 2023.10.27-én 19.00 órakor
Melyik lehet a dramaturgiailag legizgalmasabb égtáj?
Ebből a kérdésből született meg az Okuláré Projekt 2023/24-es évadának első hívószava, a #KELET!
Messze. Kezdet. Határ. Napfény. Kultúra. Ellentét. Erőforrások. Család. Varázslat.
A forduló nyertes szerzői változatos asszociációkon keresztül vezetnek el minket a lélek különböző tájaira, például egy családi ünnepségre kibérelt csárda forgatagába, egy nevetésterápiás óra néha üresen kongó terébe, és egy mindenkinek ismerős IKEA áruházba.
Az este során három, egyenként negyedórás egyfelvonásos szöveg hangzik el felolvasószínházi előadás formájában, majd a nézők, a szerzők, az előadók és a szervezők részvételével közösségi szövegfeldolgozás következik, amire szeretettel várunk! A szövegek, mint mindig, kéthavi rendszerességgel megvalósuló nyílt, névtelen pályázatunkra érkeztek, kiválasztásukban és fejlesztésükben ezalkalommal műhelyvezetőként O. Horváth Sári drámaíró, rendező, segítette a munkánkat.
Ivánovics Beatrix – Ergonomikus
Rédei Roland – Csak ha ránéznek
Szarvas Melinda – Keep smiling
Az este folyamán követően lehetőségetek lesz szavazni is kedvenc szövegeitekre, ugyanis minden előadást egy közönségszavazással zárunk! Ezen kívül előző évadunk dobogós szövegeit antológia formájában is beszerezhetitek a helyszínen.
Az esemény ingyenes, de előre is köszönjük, ha a helyszínen támogatói jegy megvásárlásával segítitek a független kortárs színház fennmaradását és a projekt folyamatos fejlesztését. A célunk, hogy idén is minél több olyan megmutatkozási lehetőséget biztosítsunk új drámaíróknak, ahol sokoldalú visszajelzést kaphatnak érdeklődő közönségtől, és bővíthetik tudásukat, tapasztalataikat.
Ajánlott adomány: 3 000 Ft
Helyszíneink az évadban:
Trafó/Badacsonytomaj/Debrecen/Dunaszerdahely/Eger/Győr/Hódmezővásárhely/Pécs/ /Nagykanizsa/Sopron/Szeged/Székesfehérvár/Szolnok/Tapolca/Veszprém/Zalaegerszeg/Bécs/Zürich/Berlin/Calgary/Edmonton/Japán/Jeruzsálem/Kolumbia/Marosvásárhely/Tel-Aviv/Sepsiszentgyörgy/Vancouver/Washington DC
Szervezők:
Fiatal Drámaírók Háza, Amargant Színházi Műhely

 

 

Details

Date:
2023.10.27.
Time:
19:00
en_USEnglish