Börcsök Enikő Gyermekszínház

Hogyan kezdődött…

Börcsök Enikő a szívünkben és mindaddig élni fog, ameddig munkásságát, örökségét ápoljuk, gondozzuk, fenntartjuk. Köztudott, hogy szerette a gyerekeket és művészetén keresztül próbált nekik segíteni, mentorálni őket és ha úgy tetszik terelgetni őket a jó, a vidám élet felé, hogy fedezzék fel magukban a rejtett tehetséget, merjenek és találják meg azt a közeget, amiben önmaguk lehetnek.
Ha kellett,akkor táncraperdült.
„Börcsök Enikő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja művészi tevékenysége mellett párjával, Józseffel aktívan segítették a Transzplantációs Alapítványt. 2016-ban átvehették az Év Önkéntese díjat. Tóth József kortárs művészekkel ajánlott fel aukcióra festményeket, a bevétellel a beteg gyerekek táborozását támogatták. Nyaranta két hetet a táborukban töltöttek, ahol Enikő táncolni tanította a szervátültetett gyerekeket és családtagjaikat. Több, válófélben lévő szülőpárt hozott össze csacsacsával és tangóval.”(sic) Scherer Zsuzsa újságíró

 

Egy nehéz időszak után soha ennyire nem volt még fontos a gyerekek színházi nevelése, mint most. A gyermekszínház a korán elhunyt székesfehérvári színésznő, Börcsök Enikő dédelgetett álma is volt. Az emlékét őrző és nevét felvevő Gyermekszínházat azért épp Székesfehérváron, az Aranybulla és Petőfi Emlékévben hívjuk életre, mert a királyi város a magyar kultúra bölcsője, a magyar színjátszás hagyományainak őrzője, hanem mert a névadó színésznő kedvenc városa volt, és lett végső nyughelye is. Napjainkban is sok művész innen indul el művészi karrierje útján. Segítsetek bennünket abban, hogy ez a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés megvalósulhasson, lehetőséget adva mindazon fiatalok számára, akik a világot jelentő deszkákra vágynak.

Ehhez most közösségi összefogásra van szükség, hogy értéket tudjunk teremteni, tehetségeket gondozni, nevelni és egyben Börcsök Enikő munkássága előtt is tisztelegni. Támogassatok minket ebben a nagyszerű tervben és osszátok, vigyétek hírét a Börcsök Enikő Gyermek színháznak!

Börcsök Enikő Gyermekszínház számlaszám:

10102952-14515000-01006001

IBAN: HU69101029521451500001006001 

    

en_USEnglish