Taroltak a fehérvári színjátszók a hétvégén megrendezett Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon. A Szabad Színház, a különböző fehérvári függetlenekből verbuválódott „Örökség csoport” és a Prospero Színkör, szinte minden létező díjat hazahozott a hétvégi találkozóról, mely egyben nemzetközi minősítő fesztivál is volt

Hét díj, két arany és egy bronz minősítés – ez a fehérvári kortárs művészeti közösségek mérlege a nemzetközi minősítő fesztiválon.

 

A Szabad Színház, Mesteremberek (r.: Nagy Judit) című előadása, a „Fesztivál legjobb előadása” díjat nyerte. A „Legjobb női alakítás” díját Cseh Kata, a ”Legjobb férfi alakítás” díját Balogh Mihály, míg a „Színészi különdíjat” Szabó Miklós Bence vihette haza a nemzetközi minősítő fesztiválról. Az öttagú zsűri a „Legjobb női epizódalakítás” díját Csille Ildikónak, míg a „Legjobb férfi epizódalakítás” díját Czeller Péternek ítélte oda. A különböző, fehérvári függetlenekből verbuválódott „Örökség csoport”, Az örökség című előadása (r.: Somos Ákos) pedig elnyerte a „Fesztivál fődíját”.

Minősítő fesztivál volt 

A Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztivál egyben minősítő fesztivál is volt a hétvégén. A Mesteremberek és Az örökség című előadás egy- egy arany, míg a Prospero Színkör A dög című előadása (r.: Micskó Zoltán), bronz minősítést kapott a zsűritől, melyet ez évben Sztarek Andrea, színésznő, Szűcs Katalin Ágnes, rendező, színikritikus, Kovács Nemes Andor, színművész, Grósz Arthur Valentin, zeneszerző és Regős János, rendező, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke alkotott.

hu_HUMagyar