A hétvégén kicsiket és nagyokat egyaránt várják az Igézőben. Április 9-én, szombaton este 19 órakor, ismét a Szabad Színház, a nők párkapcsolati problémáiról szóló KÁOSZ című előadását tűzik műsorra, míg április 10-e, vasárnap már a gyerekeké. Az Ákom Bákom bábcsoport látogat a Belvárosba.

Szombaton a Káosz várja a nézőket

A  finn Mika Myllyaho: Káosz című vígjátékát láthatja a közönség április 9-én, szombaton az Igézőben. A színdarab kis, XXI. századi anziksz rólunk, a munkánkról, kapcsolati és párkapcsolati problémáinkról, hol lelkes, hol kétségbeesett bukdácsolásinkról.

Egy 30-asokból álló baráti társaság tagjai – Sofia, tanár; Emmi, újságíró, Júlia, terapeuta – időről-időre kávéházakban találkoznak azért, hogy megosszák egymással életük legfontosabb eseményeit és a bajban támogassák egymást.

Amikor a világ gondjai túlzottan rájuk nehezednek, leülnek egy-egy csésze kávé mellé és megpróbálnak rájönni, hogy mi az oka és következménye krízisüknek. Myllyaho drámája három nőről szól, akiket nemcsak kávézókban, hanem utcákon, iskolában, hajókiránduláson és egy orvosi váróban is látunk, valamint egy rendőrségi fogdában, ahova részegen zárják be őket egy átmulatott éjszaka után.
Szereplők: Cseh Kata, Parragh Dóri, Csille Ildikó, Stéger Ildikó, Balogh Mihály, Kovács Máté, Magony Imre, Tóth Borbála, Solymossy Zoltán, Gergely Emma, Szabó Miklós. Belépő:1800 Ft

Vasárnap a gyerekeké lesz a főszerep, és világgá megy Csacsi és Bari

A Világgá ment Csacsi és Bari című előadással várja a kicsiket és a nagyokat április 10-én, vasárnap az Igéző. Az Ákom-Bákom bábcsoport bábelőadásában Csacsi elhatározza, hogy megnézi, mi van a kerítésen túl. Útitársat is talál magának Bari személyében. Vándorlásuk során hamar rájönnek, hogy a kerítésen túl nem csak virágzó mező van, hanem egy sötét erdő és benne a ravasz róka. Habár úgy tűnik, Róka báránypörköltet fog vacsorázni, a gazda hűséges kutyája végül megjelenik és egyszeriben füstbe száll Róka terve. Örül, ha irháját mentheti…

Mind két előadásra érdemes előre jegyet foglalni az Igéző facebook oldalán, a 06 22/790-758-s telefonszámon, vagy a igezo2014@gmail.com email címen!

hu_HUMagyar