Mesélő házak

Mesélő házak-audiovizuális térélmények, hangzó utcai múzeum, avagy a helyi társadalmi, közösség innovativitás modelljének fejlesztése a művészet és közösségfejlesztés eszközeivel.

A projekt a helyi identitást és a városi összefogást, a településen élők, településen működő szervezetek közötti együttműködést erősítő program; amely egyúttal lakossági részvételt, önkéntességet, társadalmi felelősségvállalást növel, szemléletformáló, érzékenyítő, közösségfejlesztő erővel bír, interaktív, és innovatív, valamint a település történelmi kulturális értékeit közvetíti a városi lakosok és idelátogatók felé.

A program egy közösségi – kutatás fejlesztésre épülő igazi társadalmi innováció, amelynek előzményei azok a kulturális és közösségi innovációink, amelyek tovább fejlesztésért kiáltanak az okos városok, élményszerző kulturális programok, többgenerációs együttműködések igényeinek korában.

Lényege: Olyan „élő utcai múzeumhatású”, eddig –talán a világon is – egyedülálló audio-vizuális térélmény fejlesztése, amelynek segítségével a városban élők, betelepülők, és a városba látogatók is érzékelhetik a történelmi históriákat rejtő házak „leheletét”. A létrejött tartalom egy létező okostelefonos épületfelismerő alkalmazással vehető igénybe, bárki számára, ingyenesen. Az alkalmazott módszertan minden elemében, moduljában kiváló városi kohézió-erősítő, közösségfejlesztő, önkéntes munkát involváló program.

hu_HUMagyar