A legkisebb boszorkány

Boszorkánypalánta

Egy varázslatos éjszakán, háztetőkön kibúvó, foszforeszkáló seprűkön száguldozó boszik üldözik Király Kis Miklóst, hogy meg ne kaparinthassa a varázserőt, így hatalmat jelképező aranycsikót, és el ne érhesse a boldogságot jelentő tündérlányt, Tündér Terciát.
Még a szomjas sárkány szobájába is becsalják a királyfit a cél érdekében.
Egy , csak egy leány van, a boszik közül , aki védelmébe veszi a csetlő –botló főhőst, ő Amarilla, a legkisebb a Anya banya boszorkány lányai közül. A jó szándék azonban mit sem érne segítőtársak nélkül. Király Kis Miklósnak segítségére siet a róka, a legkisebb csillagfiú, és az öreg táltos is. Így sikerül a királyfinak legyőznie a sárkányt, feleségül vennie Tündér Terciát, és megszerezni a leggyorsabb táltost.
A vidám jelenetekkel tűzdelt szép-szomorú mese Lázár Ervin. A legkisebb boszorkány c. meséje alapján készült.
A rendkívül látványos előadás kitűnő családi program. A színdarab térszervezése a hagyományostól eltérő, a néző gyerekek mindvégig részesei az égbolton játszódó jeleneteknek, mint apró csillagok. A szereplők testközelben játszanak, és mozognak. Ülőhelyül nagy felhők szolgálnak, így az elegáns alkalmi ruha helyett inkább kényelmes viselet ajánlott, amelyben a gyerekek jól érzik magukat. A mese 3-93 éves korú gyermekeknek ajánlható, vagyis minden szülő, és nagyszülő élvezni fogja az előadást, aki eljön, elsősorban a nyelvezetnek, a dramaturgiának, és a társulatnak köszönhetően. Az előadás időtartama 50-55 perc, amely ideális a gyermekek számára. A tapasztalatok szerint még a legmozgékonyabb, és izgága gyerekek figyelmét is sikerül fogva tartani ennyi időre, így a szülőknek nem kell attól tartani, hogy a gyermeke nem a konvenciók szerint viselkedik, sőt kifejezetten felszabadul! Az előadás minderre alkalmat is ad, várjuk is a gyerekek aktivitását, így mindenki jól érzi magát.
Ebben az előadásban is a Szabad Színház csaknem teljes társulatát láthatja a közönség.

hu_HUMagyar