Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Rainer Lewandowski: Ma nincs Hamlet

február 24,19:00 - 20:30

Ma nincs Hamlet – egy darabka színház
“Milyen szer a beléndek? Hogyan hat? Vajon milyen összetevőkből állhat az a méreg, amellyel Shakespeare szerint Claudius a fivérét – Hamlet atyját- megölte. Többek között ilyen kérdések foglalkoztatták Ingo Sassmann jelenlegi függönykezelőt, amikor, még mint kezdő színész címszerepek egész sorát játszotta.
Pályája A Szabin nők elrablása egyik előadásán tört ketté, amikor is a vele kollégaként szereplő igazgatójának az egyik közös jelenetük kellős közepén kirepülő műfogsorát véletlenül a közönség első sora elé passzolta. A megszégyenült igazgató szándékosságot feltételezve felmondott neki, a balszerencsés mozdulat pedig a színházi szakmában elhíresülve örökre megpecsételte sorsát. Soha többé nem szerződtette senki sehova.
Azóta, mint színész nem állhatott a színpadon. A kulisszák mögül figyeli az eseményeket. A függönyt húzza szét és engedi össze. De nem akárhogyan… Szerinte a színházban ez a legfontosabb mozzanat. A vele igazságtalanul történtekbe nem tud belenyugodni. A Hamlet, a sírásójelenet a beléndek-probléma pedig ugyanúgy foglalkoztatja, mint azelőtt.”
Fordította: R. Szilágyi Éva
Rendező: Sashalmi József
Ingo Sassmann: Balogh Mihály

Részletek

Dátum:
február 24
Időpont:
19:00 - 20:30
hu_HUMagyar