Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

ÉLŐKÉP SZÍNHÁZ: KÖR-RELÁCIÓK az Igézőben

március 19,19:00 - 20:30

ÉLŐKÉP SZÍNHÁZ: KÖR-RELÁCIÓK
rekonstruált bolygóállítások a színpadon
filozofikus vizuális színház (105 perc, szünettel)
helyszín: Igéző (Szabad Színház, Székesfehérvár, Basa u. 1, 8000)
időpont: 2024. március 19. 19.00
Van egy színház, végtelen és mibennünk lakik,
Világtalan angyalaink játszogatnak itt” (József Attila)
Szeretettel invitálunk március 19-én 19.00 órára az ÉLŐKÉP SZÍNHÁZ: KÖR-RELÁCIÓK c. előadására az Igézőbe.
Arra hívunk, hogy pillants bele a bolygóállítás folyamatába, melyben a naprendszerünk bolygói, valamint a Nap és a Hold mint személyiségrészeink szimbólumai a kérdésünkkel kapcsolatban nyilatkoznak meg.
Életünk színpadán a csillagjegyek által színezett bolygó-entitásaink a mi világtalan angyalaink, akik késztetéseik, lehetőségeik és korlátaik szerint – bennünk, általunk vagy környezetünkből ránk visszahatva – egymással harmonikus vagy diszharmonikus kapcsolatba kerülve élik az életüket, s törekszenek az érvényesülésre. Tőlük függnek megnyilvánulásaink és élethelyzeteink. Tapogatózva keressük őket, ők meg minket, hogy találkozhassunk, egészen addig, míg be nem lépünk abba a téridőbe, ahol az állítás során kölcsönadjuk nekik magunkat, hogy végre bemutatkozhassanak nekünk.
Ezen az estén az Élőkép Színház előadói saját bolygóállításaikat hozzák el, belső világaik törékeny, csodálatos, humoros, feszült vagy éppen megindító jeleneteit, melyeken keresztül lépésről lépésre bontakozik ki a válasz a feltett kérdésre.
Az előadást ajánljuk mindenkinek, aki külső megfigyelőként szívesen betekintene énrészeik viszonyaiba, és belehallgatna filozofikus párbeszédeikbe, melyekkel kifejezik hogylétüket, érzéseiket és gondolataikat.
Énrészek: Sipos Orsolya, Gergelyi Júlia, Bérczi Zsófia
Alkotók, színpadi adaptáció: Sipos Orsolya, Gergelyi Júlia, Hrotkó Csenge, Bérczi Zsófia
Zeneszerző: Tóth Szabi
Fej-szimbólumok: Bérczi Katalin
Jelmez: Fodor Krisztina
Fénytechnikus: Selmeczi Mercédesz Alma
Koncepció, tér-, jelmez- és fénytervezés, rendezés: Bérczi Zsófia
Támogatók: Kulturális és Innovációs Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, SÍN Kulturális Központ, Műhely Alapítvány
jegyár: 2500 Ft
Az ÉLŐKÉP SZÍNHÁZ kontemplatív – képi-asszociatív dramaturgia mentén építkező – vizuális és részvételi színházi előadásokat, élménypedagógiai programokat, élő képzőművészeti alkotásokat hoz létre és projekt jelleggel valósít meg Bérczi Zsófia művészeti koncepciói alapján.
Bérczi Zsófia jellemzően bábszerű, archetípusos tartalmak kibontására alkalmas formákat – jelmezeket, burkokat, idomokat, installációkat – tervez, ezeket animálva hoz létre alkotó- és előadótársaival az őket körülvevő térben-díszletben megrendezett, élőben mozgó-változó képeket, vagyis élőképeket. Vízióit a legkülönbözőbb előadó- és képzőművészeti formákban, ezek ötvözeteiben kelti életre, mindig törekszik az interdiszciplinaritásra.

Részletek

Dátum:
március 19
Időpont:
19:00 - 20:30
hu_HUMagyar