Csütörtökön, Schwechtje Mihály: Az örökség című drámájával indul az előadás maraton az Igézőben. Április 22. pénteken már a Válás Veronában című darabot láthatja a közönség a Vasvári diákszínpad előadásában, míg a szombat már az idegösszeomlás szélén lévő férfiaké, ismét műsorra tűzi a Szabad Színház, Pánik című előadását. Vasárnap pedig már a gyerekeknek kedveznek, 11 órától Kacor király látogat az Igézőbe.

2022. április 21., csütörtök, 19 óra – Schwechtje Mihály: Az örökség – Az Örökség Csoport előadása.

Egy kis borsodi faluban, Seholsincs-országban, egy hazalátogató orvos komoly dilemmák elé kerül, amikor fokozatosan szembesül a múlt történéseivel és fokozatosan húzza befelé a cinkos-cinikus közeg. Lehet ilyenkor erkölcsileg helyes, érvényes döntést hozni? Az előadás elnyerte a székesfehérvári Paál István Fesztivál fődíját és a balassagyarmati Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Fesztivál különdíját.

2022. április 22., péntek, 19 óra- Gáli József: Válás Veronában – bemutatja a Vasvári Diákszínpad

A Válás Veronában Shakespeare Rómeó és Júliájának különös, abszurd elemekkel átitatott parafrázisa. A huszadik századi Veronában, tíz évvel a darabbeli cselekményt megelőzően, egy archeológus megtalálja a legendás szerelmespár kriptáját, és kiássa a halottakat. Rómeó és Júlia életre kelnek, és immár tíz éve élnek házasságban. A város vezetése az eszményi szerelem halhatatlanságát saját politikai hatalmának legitimizálására használja. A konfliktust, akárcsak a XVI. századi eredeti műben, Rómeó és Júlia engedetlensége okozza. A modern szituációban azonban lázadásuk indítéka nem a szülői akarattal való szembekerülés, a mindent elsöprő igaz szerelem, hanem a hatalom befolyásával és ellenőrzésével való szembefordulás. 

2022. április 23., szombat, 19:00 – Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén – a Szabad Színház előadása

 

Mika Myllyaho – Nagy Judit: Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén című fekete komédia arról szól, hogyan reagálnak a 30-as éveikben járó férfiak a hétköznapok különböző kihívásaira. Látszólag sikeresek ugyan, de nagy rajtuk a nyomás, a problémáikat egyéni terápiákkal igyekeznek kezelni, de kiderül, hogy a módszereik nem igazán hatékonyak. Az Szabad Színház előadását, Nagy Judit rendezésében láthatja a közönség. A tervezőgrafikus, a mérnök és a televíziós műsorvezető szerepeiben Balogh Mihály, Kovács Máté és Szabó Miklós Bence lépnek színpadra. Az április 23-án, szombaton 19 órakor kezdődő előadás vidóajánlója, itt tekinthető meg!

2022. április 24., vasárnap, 11 óra – Kacor Király – A Meseerdő Bábszínház bábelőadása

Zenés bábjáték egy részben. Mihez kezd egy falánk macska, ha elkergeti a gazdaasszonya? Erről szól az ismert népmese saját bábszínpadi feldolgozása. A hagyományos paravános előadás 45 percben vidám szórakozást ígér kicsiknek és nagyoknak.

Az egyes előadásokra érdemes előre jegyet foglalni az Igéző facebook oldalán, a 06 22/790-758-s telefonszámon, vagy a igezo2014@gmail.com email címen!

hu_HUMagyar