2019. 04. 24.

Mika Myllyaho: Pánik (Rendezte: Nagy Judit)

A mai túlpörgött, lelkeket megnyomorító életforma már-már elfogadott velejárója a mindennapi stressz, amely ellen férfiak és nők egyaránt küzdenek, a maguk sajátos módján. Míg a nők többsége talán  könnyebben beszél a napi problémáiról barátai ismerősei előtt,  a férfiak többsége legfeljebb szótlanul őrlődik, még barátai előtt is….még akkor is, ha kifejezetten cél volt, hogy sörözés közben megbeszéljenek “valamit”. Mika Myllyaho finn szerző, aki a nők stresszkezelési stratégiáit a Káosz, a férfiakét pedig, a Pánik című művében dolgozta fel. A Szabad Színház mindkét művét repertoárjára tűzte, fontos társadalmi mondanivalója miatt. A tavalyi Káosz után az idei Kortárs Művészeti Fesztiválon a Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén című fekete komédiáját mutatják be szeptember 11-én, szerdán 19:00-kor én szeptember 12-én, csütörtökön 19:00-kor a székesfehérvári Igézőben.
Érzelmekről szót váltani férfiak között nem macsós, nem cool…pszichológushoz járni pláne nem “normális”….De akkor hol beszéljük ki azokat a látszólag egyszerűnek tűnő  érzelmi problémákat, amelyeket igenis válságként élnek meg a férfiak? Hát itt, a színházban…együtt, ebben a lakásban…mert amit itt,- hol derűsen, hol nagyon is komolyan- átélsz, kiizzadsz magadból az itt is marad…viszont talán elviszel magaddal egy pozitív gondolatot, vagy kapsz egy szimbolikus kulcsot magadhoz, másokhoz, a társadhoz, vagy a barátaidhoz…Szerintünk ezért fontos, hogy elgyere.Csak 18 éven felülieknek ajánljuk, és nemcsak a férfiaknak, természetesen!
panik-plaka_190510_190511_kesz_zenekar

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

HTML tags are not allowed.

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

SZABAD SZÍNHÁZ