2019. 04. 24.

Mika Myllyaho: Pánik (Rendezte: Nagy Judit)

A mai túlpörgött, lelkeket megnyomorító életforma már-már elfogadott velejárója a mindennapi stressz, amely ellen férfiak és nők egyaránt küzdenek, a maguk sajátos módján. Míg a nők többsége talán  könnyebben beszél a napi problémáiról barátai ismerősei előtt,  a férfiak többsége legfeljebb szótlanul őrlődik, még barátai előtt is….még akkor is, ha kifejezetten cél volt, hogy sörözés közben megbeszéljenek “valamit”. Mika Myllyaho finn szerző, aki a nők stresszkezelési stratégiáit a Káosz, a férfiakét pedig, a Pánik című művében dolgozta fel. A Szabad Színház mindkét művét repertoárjára tűzte, fontos társadalmi mondanivalója miatt. A tavalyi Káosz után az idei Kortárs Művészeti Fesztiválon a Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén című fekete komédiáját mutatják be május 11-én és 12-én 20:30-kor én a székesfehérvári Igézőben.
Érzelmekről szót váltani férfiak között nem macsós, nem cool…pszichológushoz járni pláne nem “normális”….De akkor hol beszéljük ki azokat a látszólag egyszerűnek tűnő  érzelmi problémákat, amelyeket igenis válságként élnek meg a férfiak? Hát itt, a színházban…együtt, ebben a lakásban…mert amit itt,- hol derűsen, hol nagyon is komolyan- átélsz, kiizzadsz magadból az itt is marad…viszont talán elviszel magaddal egy pozitív gondolatot, vagy kapsz egy szimbolikus kulcsot magadhoz, másokhoz, a társadhoz, vagy a barátaidhoz…Szerintünk ezért fontos, hogy elgyere.Csak 18 éven felülieknek ajánljuk, és nemcsak a férfiaknak, természetesen!

Hozzászólás menete:

Gépelje be a nevét és e-mail címét a megfelelő dobozba, majd írja a következő dobozba a jobbra-mellette látható (anti-spam) szót, írja a nagy dobozba hozzászólását, végül kattintson alul a "Mehet!" gombra.

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

SZABAD SZÍNHÁZ